4 lees tijd

Seizoens gebonden lash shed - Feit of fictie?

Het is een veelbesproken onderwerp, maar de seizoensgebonden lash shed hoort tot de menselijke biologie. Je kunt de lash shed associëren met de lente - in het voorjaar wordt er wel meer over gesproken - maar ook in het najaar komt lash shed voor!

Denk aan een kat of hond, en hoe ze in het voorjaar of de herfst al hun vacht beginnen te verliezen om plaats te maken voor een dunnere, koelere vacht, of een dikkere, warmere vacht. Mensen doen hetzelfde, het valt alleen minder op (tot we starten met toevoegen van wimperextensions!).

Zoals u waarschijnlijk weet van het bestuderen van de haargroeicyclus tijdens uw wimpertraining, hebben onze wimpers over het algemeen een 60-90 dagen cyclus, natuurlijk, elke haar bevindt zich in een andere cyclus, dat is waarom we elke twee-drie weken opvullingen nodig hebben om onze wimperomslag er mooi en vol uit te laten zien!

In het voorjaar en de herfst wordt dit proces versneld om plaats te maken voor onze 'vacht' in de zomer of winter - vergeet niet dat de mens vroeger veel meer, veel dikker haar had om ons te beschermen tegen de elementen! Het is pas echt in de laatste jaren dat we zoveel mogelijk lichaamshaar hebben verwijderd - over het algemeen - dus het is je misschien niet opgevallen dat je arm- en beenharen in de winter dikker worden.

Maar wacht eens even! Hoe komt het dat het haar op ons hoofd niet hetzelfde doet?! Kortom, dat doet het wel. Maar de groeicyclus op je hoofd is veel langer dan je wimpers en wenkbrauwen, het groeit veel geleidelijker en langer dan onze wimpers en wenkbrauwen. We verliezen ons haar wel, maar het proces duurt langer, en het duurt langer voordat het haar daadwerkelijk teruggroeit. Er zijn ook DUIZEND meer haren op je hoofd dan die op je wimperlijn en je wenkbrauwen zitten, dus het is moeilijker op te merken. Het kan zijn dat u af en toe kleine wegvliegende babyhaartjes ziet, en u hebt in bepaalde seizoenen waarschijnlijk meer haartjes gezien in de borstel of onder de douche - dit is uw haarschuur!


WAT KAN NOG MEER INVLOED HEBBEN OP UW GROEICYCLUS?
Zwangerschap - het meest voorkomend in het 1e en 3e trimester als gevolg van enorme hormonale veranderingen
Borstvoeding - hormonaal
Menstruatie - hormonaal
Ziekte - hoge lichaamstemperaturen kunnen de haarfollikel doden en daardoor wat haaruitval veroorzaken - dit is bijna meteen te zien met je wimpers en wenkbrauwen, maar met het haar op je hoofd kan het een paar maanden later gebeuren, wanneer de nieuwe haren de dode haren uit hun follikel beginnen te duwen.
Chemotherapie - dit is een harde en invasieve behandeling die de cellen van het lichaam aanvalt - haren kunnen vaak gewoon worden uitgetrokken met de minste inspanning.
Alopecia - een medische aandoening die volledig of gedeeltelijk haarverlies veroorzaakt
Sommige medicijnen kunnen haaruitval veroorzaken
Metabolische onevenwichtigheden
Stress (!!)
Onjuiste voeding (vooral zelfgemaakte/gekke 'diëten')
Kortom, ons haar is wispelturig. Het blijft hangen als het wil en als het genoeg heeft, is het weg. Helaas kan niemand van ons een snelle groeicyclus vertragen of voorkomen dat onze eigen biologie zijn ding doet - wat we wel kunnen doen is dit uitleggen aan onze klanten om hun verwachtingen te managen, en ze misschien in deze tijd van het jaar in te schrijven voor frequentere bijwerkingen!

HOE KUNNEN WE BETER HUN VERWACHTINGEN TEGEMOED KOMEN
Informeer uw klanten tijdens consultatie/via social media berichten over aankomende seizoensverval zodat ze vooraf weten dat dit iets is wat ze kunnen ervaren.
Verzeker hen dat het maar een paar cycli duurt en dat alles dan weer normaal wordt.
Zorg voor je lichaam tijdens het najaarsseizoen door het aanvullen van essentiële vitaminen en de juiste voeding -Het verzorgen van onszelf van binnenuit wordt in deze tijd van het jaar nog belangrijker - haar wordt niet essentieel geacht voor je overleving, dus als je lichaam extra voedingsstoffen nodig heeft als gevolg van de koude buiten, zal je lichaam er niet aan denken om zijn aandacht af te leiden van het voeden van de haargroei, zodat de focus kan verschuiven naar organen en vetopslag die nodig zijn om te overleven.
Vermijd situaties die gevorderde haaruitval kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld stress - zorg ervoor dat u zoveel mogelijk ontspant - lash naps zijn daar dus goed voor.
Denk aan de nazorg - meer dan ooit moet je ervoor zorgen dat je je wimpers uitstekend verzorgt - wassen als normaal, droogdeppen, borstelen. Geen gepluk of spelen met de wimpers, probeer niet op het gezicht te slapen. Vermijd in principe het verstoren van de haarfollikel!
Het belangrijkste is da in deze periode vaker wordt opgevuld; het is aan te raden om de opvultijd te laten dalen tot maximaal 2-2,5 weken om ervoor te zorgen dat de uitgegroeide wimpers worden verwijderd en de gaten worden opgevuld.

Als de lash shed eenmaal voorbij is, zult u waarschijnlijk veel langere retentie opmerken, wat een pluspunt is ;)


Tot de volgende keer, Lash Kittens


LLP x

Subscribe