CHEMISCHE PEELINGS

 

Heb je last van pigmentvlekken, huidveroudering, acne, acne littekens of wil je je huid gewoon een goede opfrisser geven? Een behandeling met een chemische of fruitzuur peeling - een zogenaamde "medische peeling" is een effectieve behandeling die op vele manieren kan worden toegepast.

• Verbeter je huidstructuur (grove poriën, vlekjes)
• Verbeter de hydratatie van de huid (lijntjes, rimpels)
• Verminder acne en acne littekens

Wat zijn medische peelings?

Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Een peeling kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen.

Medische peelings worden ook wel “chemische peelings” genoemd. Er bestaan verschillende soorten en de peelings werken op verschillende lagen in de huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

Wanneer is een medische peeling veilig?

In tegenstelling tot de oppervlakkige peelings (scrub, lysing) mag een middeldiepe peeling alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en dermatologen. Deze specialisten weten precies welke werkzame peeling stoffen veilig zijn voor je huidtype.

Je wordt bij Beauty Queens altijd behandeld door een gespecialiseerd huidspecialist(e). Zij/hij begeleidt je van a tot z door het behandeltraject en geeft de beste adviezen voor wat je zelf thuis kunt doen om het allerbeste resultaat te bereiken.

De traditionele TCA peeling

De TCA peeling is naast AHA glycolzuur peeling de bekendste vorm van chemische peelings. Deze traditionele peeling is heel goed maar heeft wel wat nadelen. Zo kan een vervelling ineens te heftig zijn. Niet elk huidtype kan worden behandeld en  de mate van vervelling kan niet van te voren worden bepaald.

De unieke TCA peelings zijn ontstaan vanuit kennis over de allernieuwste peeling technieken. De TCA peelings bestaan ingrediëntencomplexen. Hierdoor zijn de peelings toepasbaar op elk huidtype en elke huidskleur. Zelfs de donkere huid! De mate van schilfering kan heel precies van te voren worden bepaald.

Onze huidspecialist(e) bekijkt je huidconditie en kijkt welk type peeling het meest geschikt is. Er zijn verschillende peelings mogelijk op basis van verschillende ingrediënten en zuren. Voor de oppervlakkige peelings maken wij gebruik van onder andere AHA (zoals glycolzuur) en BHA (zoals salicylzuur). De middeldiepe peelings zijn op basis van TCA (trichloorazijnzuur) en pigmentremmende en -onderdrukkende ingrediënten.

Huidverbetering na peeling

tca peelingVoor het verminderen van lijntjes en het verbeteren van de huidstructuur zijn verschillende peelings mogelijk. De REFRESHER PEELING, met ingrediënten als glycolzuur, melkzuur en salicylzuur stimuleert en exfolieert de huid voor een diepe hydratatie. De peeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur.

De EASY TCA PEELING op basis van verschillende percentages TCA(TriChlooAzijnzuur) werkt nog dieper en intensiever. Zichtbare verbetering op rimpels, grove poriën, verslapte huid, hydratatie en huidstructuur. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

Beste peeling voor acne en acne littekens

Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een peeling op basis van glycolzuur en salicylzuur toegepast worden, zoals de PURE PEELING. Deze chemische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en huidverstopping geen kans krijgt. peeling acneSalicylzuur heeft een remmende werking op de talgproductie en pakt de acnebacterie (P. acnes) aan. Op deze manier zorgt de  peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Voor de acnelittekens kan er, naast de PURE PEELING, ook mesotherapy en dry tattooing toegepast worden.

De nazorg & hoe zie ik er na een medische peeling uit?

Bij een chemische peeling is het niet alleen belangrijk je huid goed voor te bereiden. Met de juiste nazorg kan je huid veilig herstellen en bescherm je haar goed.

Tijdens de huidanalyse overleg je met de huidspecialist(e) wat je wilt verbeteren en welke mate van vervellen acceptabel is. Het is mogelijk om helemaal niet te vervellen of om een lichte schilfering tot complete vervelling te realiseren. De huid kan gevoelig zijn, er wat rood uitzien en warm aanvoelen.

Via ons online bookings systeem vindt u alle prijzen en opties terug. Als eerste behandeling boekt u een Huidanalyse in met een van onze huidspecialisten.

Maak via hier je afspraak of Whatsapp +32497899424 (tijdens kantooruren).

 

Subscribe