PLASMA LIFT FAQ

Hoe werkt de Planoplas® plasma pen?

Het plasma gegenereerd door planoplas® bestaat uit geïoniseerd gas, vergelijkbaar met een microburst. De benodigde energie is minimaal, maar het gegenereerde plasma brengt de energie heel precies over naar de huid en beschermt de omliggende weefsels. De precisie van de planoplas® is indrukwekkend en maakt uitstekende resultaten mogelijk met minimale verstoring.

Wat is plasma?

Plasma wordt de vierde staat van materie genoemd. Materie bereikt deze toestand wanneer u voldoende energie toevoert om atomen in elektronen te splitsen. Het resultaat is een wolk van vrije, negatief geladen elektronen en positief geladen ionen, radicalen en moleculen. Deze wolk die bestaat uit geladen deeltjes wordt plasma genoemd.

Hoe genereert planoplas® plasma?

planoplas® gebruikt het fenomeen van diëlektrische barrièreontlading.

Welke gassen zijn geïoniseerd?

planoplas® ioniseert de omgevingslucht, die hoofdzakelijk bestaat uit ongeveer 78% stikstof en ong. 20% zuurstof.

Waar bestaat planoplas®-plasma uit?

Omdat planoplas® de omgevingslucht die hoofdzakelijk bestaat uit stikstof en zuurstof ioniseert, worden reactieve zuurstofverbindingen (ROS) en reactieve stikstofverbindingen gegenereerd.

Hoe beïnvloedt planoplas® de huid?

Het gegenereerd plasma met planoplas® heeft twee verschillende werkingsmechanismen: Extrinsiek (extern): de plasma-pen van planoplas® produceert een micro-inflatie. Dit betekent dat een deel van de bovenste huidlaag wordt verwijderd. De plasma-microablatie is strikt beperkt tot de bovenste lagen van de huid en zeer nauwkeurig. Het onderliggende weefsel wordt gespaard, waardoor versnelde genezing mogelijk is. Intrinsiek: het gegenereerde plasma bevat geïoniseerde deeltjes die dieper gelegen lagen van de huid bereiken. De geladen deeltjes, waaronder NO, ozon (O3) en andere, veroorzaken milde verdoving, versnellen de genezing (plasma-desinfectie) en veroorzaken een littekenvrije genezing.

Hoe versnelt plasma wondgenezing?

Het intrinsieke plasma-effect wordt voornamelijk geproduceerd door de stikstof-reactieve bestanddelen en de zuurstof-reactieve soorten die dieper gelegen huidlagen bereiken. Plasma veroorzaakt een versnelling van de fibroblastdeling (mitose) en fibroblastmigratie, evenals een bevordering van neovascularisatie. De mitose en migratie van keratinocyten worden ook bevorderd.

Waarom is de wondgenezing vrij van littekens na een behandeling met planoplas®?

De dermis is niet beschadigd door de behandeling met planoplas®. In plaats daarvan stimuleert het gegenereerde plasma door planoplas® de dermis door de stikstof en zuurstof reactieve soorten.

Waarom is de behandeling met Planoplas® zo pijnloos?

De precisie van de microablatie (weefselverwijdering) beschadigt het onderliggende weefsel niet. Plasma heeft zelfs een licht verdovend effect. Beide feiten laten behandelingen zonder verdovingsinjectie toe.

Bestaat er een risico op postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH) bij de behandeling met Planoplas®?

planoplas® induceert geen pigmentatie. Het is echter belangrijk om de behandelde huid enkele weken tot maanden na de behandeling te beschermen tegen UV (zon) straling.

Hebben de behandelde huid zones speciale zorg nodig?

Voor een ongestoord genezingsproces moeten onze speciale AfterCare-producten worden gebruikt. Volg gewoon onze aftercare instructies.

Hoe werkt ooglidverstrakking / huidverstrakking met Planoplas®?

Tijdens de behandeling veroorzaakt het plasma-effect een thermische huidreactie. De behandeling duurt tussen 5-15 minuten, afhankelijk van het gebied en de ernst. Met voorbereiding en nazorg moet u ongeveer 1,5 uur plannen voor één sessie. Direct na de behandeling bedek je het behandelde gebied met onze AfterCare.

Welke bijwerkingen zijn te verwachten na het behandelen van ooglid / verstrakking van de huid met planoplas®?

Direct na de behandeling is er plaatselijke zwelling. Na de behandeling ervaart u de volgende ochtend meer zwelling. De mate van zwelling hangt af van de intensiteit van de behandeling, het behandelgebied en de neiging van de patiënt om te zwellen. De zwelling neemt snel af en verdwijnt meestal na 3 dagen. 1-2 dagen nadat de korsten van de behandeling zich hebben ontwikkeld mag je deze niet zelf verwijderen of afkrabben. Wacht in plaats daarvan gewoon tot de korst er na 6-8 dagen uit zijn eigen eraf valt, vanaf dan is de huid ongeveer 4 weken tot 4 maanden roze.

Wat zijn de voordelen van ooglidverstrakking / huidverstrakking met planoplas®?

Een planoplasbehandeling heeft verschillende voordelen: Er is geen injectie met een anestheticum nodig. Daarom is er geen blauwe plek te verwachten. geen algemene verdoving vereist geen bezuinigingen nodig resultaat is onmiddellijk zichtbaar relatief korte downtime alleen op korte termijn aanhoudende roodheid geen littekens geen asymmetrieën geen verandering in de vorm van de ogen (gelaatsuitdrukking) tijdens ooglidverstrakking geen risico op overcorrectie

Wat zijn de voordelen van de behandeling met planoplas® in vergelijking met een laserbehandeling?

In vergelijking met lasers wordt er bij de behandeling met planoplas® geen licht gebruikt. Daarom is er geen risico op PIH (postinflammatoire hyperpigmentatie). Het is ook gemakkelijk om donkere huidtypes te behandelen zonder het risico van hyperpigmentatie. Voorbijgaande pigmentatie is mogelijk bij gebruik van ongeschikte producten. Bij een laserbehandeling (bijvoorbeeld met een fractionele laser) wordt de dermis door de laser beschadigd om het genezingsproces op gang te brengen. Daarentegen wordt bij behandeling met planoplas® de dermis niet beschadigd maar gestimuleerd. De hoogenergetische plasma-deeltjes dringen de huidlagen binnen en activeren een verkrappend effect en versnellen de genezing. De toepassing van planoplas® is minder pijnlijk. Een behandeling met planoplas® laat geen littekens na, op voorwaarde dat de klant zich houdt aan de juiste zorgspecificaties.

Welke mogelijke bijwerkingen zijn te verwachten?

Meestal zijn er geen ernstige bijwerkingen te verwachten. Bij het behandelen van kleinere huidzones doet heling er niet toe. Bij het behandelen van grotere delen van de huid kan 1-3 dagen zwelling optreden. De korst valt een paar dagen later af. Daarna zal de huid in het behandelde gebied ongeveer 4 weken tot 4 maanden roze zijn. Na de behandeling tot ongeveer. 4 maanden later moet UV-bescherming met SPF 50 worden toegepast om pigmentatieproblemen te voorkomen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het aantal sessies hangt af van de bevindingen, het gebied van de te behandelen huid, de intensiteit van de behandeling en het vermogen van de huid om te genezen. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen 1-4 sessies noodzakelijk zijn.

Is planoplas® een getest apparaat?

Ja, de planoplas® plasmepen is CE-gecertificeerd en volledig MADE IN GERMANY. Evenzo voldoet planoplas® aan de EU conformiteit, dankzij onze nauwe samenwerking met DEGEUK - de Duitse vereniging voor EU-conformiteit (www.degeuk.de).

Wat kan ik na de behandeling verwachten?

Direct na de behandeling ziet het behandelde deel van de huid eruit als kneuzing. Zwelling kan een dag later optreden. In de komende dagen opstaan korsten. deze vallen er af na een totaal van 6-8 dagen. De behandelde gebieden blijven ongeveer 4 weken rood - 4 maanden rood. Bij rokers is de genezing vertraagd.

Hoeveel kost een behandeling?

De kosten van een behandeling variëren afhankelijk van de omvang. Gratis consultatie gesprek met onze Plasma expert. Tijdens de consultatie kunnen vragen gesteld worden, wordt precare en aftercare besproken en wordt er bekeken of u in aanmerking komt om een Plasma behandeling te ondergaan en een kostprijs besproken. LET OP: niet elke huid en rimpel zijn geschikt om te behandelen d.m.v. Plasma therapie. Om u goed te kunnen adviseren en van dienst te kunnen zijn is een intake gesprek noodzakelijk.

Moet ik tijdens de behandeling speciale oogbescherming dragen?

Een speciale oogbescherming is niet vereist. Plasma is onschadelijk voor zowel de klant als de behandelaar.

Subscribe